divendres, 26 d’agost del 2011

Més sardines: Sardines en escabetx

Després d'una petita pausa asturiana (que m'ha estalviat la fastigosa onada de calor) ja torno a estar per aquí.

Tinc feina acumulada, vaig fer algunes cosetes abans de marxar que no vaig tenir temps de pujar al blog...

Començaré amb unes sardines en escabetx, una recepta que ja havia fet fa alguns anys i que ara he recuperat després de provar les del xiringuito Atzavara. La meva recepta prové d'un llibre de cuina provençal que em vaig comprar a Arles fa uns anys i és molt, molt senzilla.
Les sardines poden estar sense cap i tripa o obertes (format seitó en vinagre). Jo normalment ho faig amb les sardines sense obrir perque és molt més senzill (a no ser que te les obri un peixater enrotllat...). En primer lloc enfarinem les sardines i les fregim en una cassola o paella gran i les reservem.



Afegim una mica d'oli a la paella i hi posem ceba tallada a juliana, pastanaga en rodanxetes i uns grans d'all sencers sense pelar. Es cou durant uns 10 minuts i s'hi afegeix un bon raig de vinagre i una mica d'aigua i s'hi posa sal, pebre i unes herbetes: una fulla de llorer i una branqueta de farigola. Es deixa reduïr durant uns 20 minuts.



Ara només cal posar les sardines en un recipient, cobrir-les amb les verduretes i deixar-les 24 hores a la nevera. Es conserven durant uns quants dies a la nevera.



És ideal per sopar, sobre una llesqueta de pa amb tomàquet acompanyat d'una cerveseta ben fresca....

4 comentaris:

  1. Berta! Encantats de veure cares noves per aquí!! Moltes gràcies per enviar-nos la teva recepta, la posarem a l'índex amb molt de gust! :D
    Em recorden a les sardines que fa la meva mare, què bones!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Uy que bones les sardines així obertes! M'encanta, aviam si trobo jo algun peixeter enrollat! :)

    ResponElimina
  3. Quines sardinetes més bones... Vaja pinta que tenen. Moltes gràcies per participar a la recepta del 15. És un plaer haver-te trobat!
    Petonets!

    ResponElimina
  4. Irma: el meu peixeter enrollat m'acabava d'obrir mig quilo de seitons i no em vaig atrevir a demanar-li, així que les vaig haver d'obrir jo...
    Gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...