dijous, 29 d’agost del 2013

Pastís de pastanaga

Sí, ja sé que fa massa temps de la darrera recepta… potser algú de vosaltres ja pensava que no hi tornaria. Però aquí estic, tornant a agafar embranzida per apuntar algunes idees per cuinar de manera fàcil i amb pocs ingredients tot esperant que us agradin.

Per encetar aquest nou periode us presentaré un pastís de pastanaga que vaig fer fa uns dies i que ja he fet algunes altres vegades seguint el del blog de la Ivana My little things, altament recomanable. Com que és un pastís original i fàcil de fer em vaig atrevir a fer-lo per portar-lo a una celebració estiuenca que feiem a la feina.
Els ingredients que es necessiten són els següents: 130 grs. de mantega o oli de girasol, 200 grs de sucre morè, una punteta de canyella i nou moscada, mig got de llet, dos ous batuts, dues pastanagues, un grapat d'anous, 200gr. de farina i 3 cullerades de llevat.

Abans de començar vaig ratllar les pastanagues fent servir el suplement triturador del túrmix i les vaig reservar. A continuació vaig desfer la mantega al microones i la vaig posar a un bol gran on hi vaig afegir la canyella i nou moscada, els 2 ous batuts, el sucre i la pastanaga que havia reservat. A continuació hi vaig anar posant la farina i el llevat a poc a poc i les anous a trossets petits. Em va quedar una massa molt espessa a la qual vaig afegir mig got de llet sencera. La meva petita ajudant de cuina va decidir que hi havíem de posar unes perletes de xocolata i així ho vam fer, una petita innovació que no hi quedava del tot malament...
Ho vaig posar al forn a 180º durant uns 35 minuts, fins que l'escuradents va sortir net.























Tal com explica la Ivana es pot completar amb un frosting de formatge barrejant 200 grs. de formatge philadelphia amb 50 grs. de sucre glass i 2 cullerades de crema de llet. Jo no he provat de fer-lo però segur que queda boníssim…

4 comentaris:

  1. No soc gaire de pastissos però el carrot cake, mmmm. L'he de fer ja!!! Gràcies.

    ResponElimina
  2. Olé! Berta, té una textura molt temptadora, aquest pastís!

    ResponElimina
  3. Hola Berta! Nosaltres en fem una versio diferent, crec que provarem la teva ja que m'agrada molt la nou moscada...
    Et penjo la de casa per si la vols provar!!

    http://sucrebcn.blogspot.com.es/2013/11/el-millor-carrot-cake-del-mon-mundial.html?m=1

    ResponElimina
  4. Molt bon pastís! Des del meu total desconeixement, què passa si en comptes de mig got de llet li poso mig got de llet d'avena (o qualsevol altra vegetal)? La meva companya de pis és intolerant a la lactosa.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...