Aquí us presento una
altra recepte de convidat. He tingut el plaer de menjar aquest conill amb un
gust amb molta personalitat amb ingredients típics de la tardor. La
protagonista és la Isabel, que tot i no agradar-li gaire la cuina té cops amagats i té la
virtud de saber combinar diferents ingredients en teoría dispars
amb un
resultat sorprenent.
Aquesta és la seva
recepta:
Per fer aquest plat primerament posem en una cassola gran una ceba tallada per la meitat, quatre alls grans i dues fulles de llaurer per tal que l’oli agafi un bon sabor. Un cop aquí hi posem el conill degudament salpebrat, en aquesta recepta hi vam afegir dos conills trossejats, amb alfàbrega i farigola. Ho deixem coure a foc baix una bona estona per tal que el conill es vagi fent i estobant.
Quan comenci a enrossir-se hi afegim un raig de conyac i el deixem que es faci fins que s’evapori l’alcohol. En aquest punt retirem la ceba i els alls que els utilitzarem posteriorment per fer la picada.
La picada consta d’aquests dos elements més un altre all cru, set o vuit avellanes, set o vuit admetlles torrades, tres castanyes prèviament escaldades per poder-les pelar, un grapat de bolets per donar gust (en aquest cas llateroles, camagrocs i rossinyols), mig pot de tomàquet triturat i una mica d’aigua i sal. Aquesta picada l’hem triturat i l’hem afegit a la cassola amb el conill.
Quan arrenca el bull hem afegit un got de vi rosat, un plat de bolets variats de temporada (els mateixos que la picada), una quinzena de castanyes i un moniato pelat i tallat a daus. S’ha deixat coure una mitja hora a foc baix per tal que tots els ingredients agafin el seu punt ideal de cocció.
I ja tenim preparat un plat de temporada, amb ingredients típics de tardor que donen una gran riquesa de sabors i textura al pal·ladar.
Per anar bé, s’ha d’acompanyar amb un bon vi i sobretot d’un bon pa per sucar en la salsa. Aneu en compte de no menjar-vos els colzes.
m'agrada moltissim el conill i amb aquests fruits de tardor, deliciós.
ResponEliminaJa estic agafant paper i llapis!! m'ha encantat! Marta
ResponEliminaPer a sucar-hi pa, Berta!! El conill és la carn preferida del meu paladar... he he he.
ResponEliminauna bona manera d'aprotitar els fruits de l atardor!!! m'encanta el conill, però guissat no el faig mai. petonets
ResponElimina