dijous, 29 de setembre del 2011

Crema de tomàquets al forn amb parmesà

No sé si a aquestes alçades heu descobert que m'encanta el tomàquet...
Aquesta és una versió d'una recepta que vaig descobrir l'any passat a chow, una web nordamericana sobre gastronomia on sovint trobo alguna idea interessant. És una recepta molt ràpida i senzilla que consisteix tan sols en posar sobre una plata de forn una dotzena de tomàquets (jo els he fet servir de tipus pera) tallats per la meitat, una ceba tallada a juliana i un all, tot regat amb un rajolí d'oli d'oliva, sal i pebre.
Posem la plata al forn a uns 180-200º durant uns 20 minuts, fins que els tomàquets ja estiguin cuits i facin aquesta pinta:



Ho deixem refredar una mica i anem traient la pell als tomàquets i posant-los al got del túrmix o a una batedora juntament amb la ceba i l'all pelat i ho triturem tot. Ho provem de sal i si considerem que té un punt d'acidesa massa accentuat hi posem una mica de sucre. Hi podem afegir una mica de llet o crema de llet per tal que quedi una mica més suau de gust. Un cop triturat ho tornem a escalfar una mica i ho servim amb una mica de formatge parmesà ratllat per sobre


La recepta original es feia amb tomàquets de llauna però és evident que queda molt millor amb tomàquet fresc, com més madur millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...