dissabte, 24 de setembre del 2011

Un clàssic: lassanya d'espinacs a la catalana

Avui ha estat el típic dia festiu que no havia tret res del congelador i no havia pensat què menjar...
En dies així una de les opcions és arreplegar un parell de paquets d'espinacs del congelador i preparar la típica lassanya d'espinacs amb alguna de les possibles variacions: amb gambes, amb roquefort o a la catalana (amb panses i pinyons).
És un plat fàcil i resultón, apte per fer quan venen convidats, l'únic punt negatiu és la quantitat de coses que cal embrutar per preparar-lo...
En primer lloc posem els espinacs a bullir uns 20 minuts, fins que ja no hi hagi grumolls congelats (si els espinacs són frescos molt millor, però estem parlant d'un plat improvisat en un dia festiu...).
Un cop estiguin fets els colem i els escorrem molt bé perque no quedin aigualits. A la mateixa cassola de bullir els espinacs hi posem un raig d'oli i hi passem una mica un grapat de panses i pinyons, fins que els pinyons estiguin dauradets i les panses una mica inflades. A continuació hi incorporem els espinacs escorreguts, ho barregem tot bé i ho reservem.
Bullim les plaques de lassanya uns 10 minuts i les escorrem bé i ja podrem muntar la lassanya començant per posar un raig d'oli en una plata de forn i cobrint la base amb un parell de plaques de pasta. Després posem una capa d'espinacs, una altra capa de pasta, una altra d'espinacs i ho cobrim amb pasta per acabar. Després jo hi he posat una capa generosa de salsa de tomàquet casolana* i una mica de formatge parmesà ratllat. També s'hi podria fer una salsa beixamel però la salsa de tomàquet fa que el plat sigui molt més lleuger.
Ho posem al forn a gratinar uns 10 minutets, fins que veiem que agafa el color desitjat. Aquí teniu el resultat:
 *Per fer la salsa de tomàquet: posem una ceba tallada a trossos grans en una cassola amb un raig d'oli. Quan estigui una mica transparent hi aboquem una llauna de tomàquet triturat , hi posem una pica de sal i sucre, i ho deixem fer xup-xup uns 15-20 minuts. Després ho triturem amb el túrmix i ja tenim la salsa preparada. Jo normalment en faig en quantitat per tal de poder-ne congelar algun tupper.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...