dijous, 13 d’octubre del 2011

Menú japonès: pollastre fregit amb pebrot verd i albergínia

Fa uns quants anys vaig fer un curs de cuina japonesa a un centre cívic de Barcelona amb la Miho Miyata (crec que gairebé tothom que ha fet un curs de cuina nipona a Barcelona l'ha fet amb la Miho...) i entre els plats que ens vam aprendre un dels que faig més sovint és aquest.
Com va passar l'altre dia en preparar un plat de cuina thai, per fer aquest plat és necessari disposar d'uns quants ingredients exòtics: salsa de soja (ja no és tan exòtic, però vaja), mirin i sake.
Per començar tallem 2 pits de pollastre desossats a trossos d'uns 4 cm aprox. i els posem a un bol on hi haurem barrejat els següents ingredients: 3 cullerades de salsa de soja, 1 cullerada de mirin, 2 cullerades de sake i 2 dents d'all triturats. Ho deixem marinar uns 30-40 minuts i mentrestant preparem les verdures.
Escalfem una mica d'oli de girasol a una cassola i hi posem 2 albergínies i 3 pebrots verds tallats a trossos bastant grossos. Quan ja estan una mica enrossits hi posem 5 cullerades de salsa de soja, 2 cullerades de sucre i un got d'aigua. Ho tapem i ho deixem coure uns 15-20 minuts, fins que estiguin toves.
Ara escorrem el pollastre de la marinada, el passem per una mica de maizena, el fregim en oli de girasol ben calent i ja estarà llest.















Ho servim amb una mica d'arros blanc bullit a la manera japonesa, és a dir, rentem una mica l'arròs (tipus rodó de tota la vida) i posem la mateixa quantitat d'aigua i d'arròs a una cassola i ho fem bullir fins que s'evapori l'aigua.
És una manera diferent de fer la verdura i el pollastre, molt fàcil de fer. Es pot portar al tupper però jo posaria l'arròs a part, si no us quedareu sense el suquet de les verdures...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...