diumenge, 4 de març del 2012

Postres de mandarina

Aquests últims dies he patit un altre atac de virus estomacal, el tercer des de començaments d'any! Un desastre absolut, he quedat fora de combat durant més de dos dies, sense menjar res i sense ganes d'acostar-me a la cuina...
Avui ja em sento una mica millor però com que el màxim que he cuinat últimament és arròs bullit i pollastre a la planxa, he hagut de recórrer a una recepta dolça que tenia pendent publicar des de fa vàries setmanes amb la mandarina com a ingredient estrella. La vaig fer un dia que havien aparegut 3 kgs de mandarina a la cuina i venien uns bons amics a sopar i tenia ganes de fer algunes postres una mica diferents però (com sempre) sense nata ni massa ous ni mantega.
Vaig fer-les seguint lliurement una recepta de l'Eva Arguiñano (crec que era la primera vegada que feia una de les seves postres...)
Per fer-la en primer lloc cal pelar 6 mandarines i posar-les al vas del túrmix. Després hi afegim 4 cullerades de sucre i una mica de ratlladura de mandarina, 3 ous, mig gotet d'oli d'oliva i ho triturem tot amb el túrmix. Hi afegim 4 cullerades de farina i ho tornem a batre, ho colem i ho reservem. Fem una mica de caramel escalfant sucre en un cassó fins que es desfaci i adquireixi una tonalitat marronosa i el posem de seguida a la base dels motllos de flam individuals. Hi posem la barreja que hem reservat a sobre i ho enfornem durant 15-20 minuts a uns 180º. Ho deixem refredar, ho tombem com si fossin flams i ja ho podem servir.




















Es pot fer també sense el caramel, va ser una cosa que se'm va acudir quan estava a mig preparar-ho i que li donava un toc cruixent a la part de sobre bastant interessant però també prescindible si no teniu massa temps. Sense el caramel entraria a la categoria de postres ràpids i fàcils per sorprendre convidats. A la recepta original hi posaven també una salsa de iogur i fruits del bosc feta barrejant aquests dos ingredients, un parell de cullerades de sucre i un rajolí de licor de mora... Jo no la vaig fer per falta d'ingredients (no acostumo a tenir fruits vermells ni licor de mora) però potser la barreja de iogur i menta com a acompanyament d'aquestes postres no estaria malament...

3 comentaris:

  1. mmm pel que expliques deuen ser bonissims aquets pastissets, amb el caramel i la mandarina estarien de vici!
    un petonet maca

    ResponElimina
  2. Delicios!! i aquesta versió individual sempre m´ha agradat!!!petons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...