En aquesta ocasió vaig fer servir dos lloms de salmó congelat que vaig descongelar la nit abans a la nevera i vaig embolicar en paper de cuina durant tot el matí per tal que quedessin ben secs. Si es fa servir salmó fresc és convenient congelar-lo durant 24 hores per tal d'evitar ensurts no desitjats i haver de córrer a l'hospital (exagero una mica però val més prevenir).
Per fer el tàrtar en primer lloc es talla el salmó a cubs petits (com d'un centímetre de costat) i es posen en un bol juntament amb cogombrets picats petits (al gust), una ceba tendra tallada petita i unes fulles de coriandre fresc (cilantro) també tallades. A continuació es fa una vinagreta barrejant: el suc de mitja llimona, oli d'oliva, una culleradeta de mostassa antiga, una culleradeta de cafè de salsa Perrins, sal, pebre i una mica de mel. Es barreja bé la vinagreta amb el salmó i es deixa a la nevera durant mitja hora aproximadament. Si es deixa més estona el salmó queda més cuit i, a mi personalment m'agrada més aviat cru. Jo vaig emplatar fent servir un motllo d'acer inoxidable rodó i ho vaig acompanyar d'una amanida amb rúcula i un rajolí de reducció de mòdena.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEig88IkCFxFnkPbW4VE_3pO5JMD44xIt98txYNu3np0-UxGehdD7q5qMg8t0YLST6rExsp3rTVA4CSRTb3V0s2VPBQkLBFIXAYT_lTWOnjMln_KD-DV6QBG4MlgtKs1t86EEsfBNZVPD7UO/s400/IMG_0117.jpg)
És un entrant que es fa en un moment i queda perfecte per les ocasions especials. I és molt saludable!
facil lleuger y..........bonissim
ResponElimina