dijous, 6 de desembre del 2012

Crumble de poma

Diumenge passat vam provar per fi la paella de la Lambra, amb sèpia, gambes, musclos i alguna cosa més que ens explicarà amb més detall ella mateixa a la secció Les receptes dels convidats. Mentre esperem pacientment que la Lambra tingui un moment per escriure la recepta i enviar-me-la us explicaré les postres que vaig preparar per l'ocasió: crumble de poma.
Es tracta d'unes postres força senzilles i fàcils de fer i amb pocs ingredients, ideals per un dia especial.
Per fer un crumble de poma per unes 6 persones necessitarem 4 pomes golden, un grapat de panses, una cullerada de sucre morè, una llavor de cardamom triturada, uns 50 grams de mantega i uns 50 grams de farina i unes quantes ametlles laminades. Per començar pelem les pomes i les tallem a trossos una mica grans. Posem una mica de mantega a una paella una mica gran i hi posem les pomes. Quan estiguin una mica toves hi afegim les panses, una mica de sucre i la llavor de cardamom i ho remenem bé. La llavor de cardamom li dóna un toc exòtic al tema però si no en tenim hi podem posar una mica de canyella en pols o una punteta de vaina de vainilla. Un cop estigui tot una mica tou ho retirem del foc i ho posem en un motlle apte per anar al forn.
A continuació fem el crumble: barregem en un bol la farina amb la mantega amb els dits, de manera que es vagin formant una mena de boletes amb una mica de consistència. Hi afegim la cullerada de sucre i seguim fent les engrunetes. Anem disposant aquestes engrunes per sobre la poma fins que estiguin cobertes i hi posem també unes quantes ametlles laminades. A continuació ho posem al forn amb el gratinador fins que estigui torrat per la part de sobre i tingui una crosta de prou consistència. Es serveix una mica tebi acompanyat d'una bola de gelat de vainilla.




No queda molt presentable a nivell estètic però bo, n'és un rato llarg. La foto la vaig fer amb el mòbil i no ha quedat prou bé... però crec que us en podeu fer una idea.

2 comentaris:

  1. LA FOTO NO ÉS IMPORTANT, EL BO ÉS QUE ESTÀ DELICIOS SENSE DUBTE.

    ResponElimina
  2. I tant que ens en podem fer una idea... boníssim! petons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...