dilluns, 12 de setembre del 2011

Peix d'aigua dolça: truita de riu farcida de pernil

Un plat ben fàcil per començar la setmana, només necessitem pocs ingredients i una estoneta de forn.
La recepta original i més comuna utilitza bacon en lloc de pernil salat però d'aquesta manera es converteix en un plat menys greixós i molt més saludable. Jo faig servir un pernil del més senzillet, crec que no val gaire la pena gastar diners en un bon pernil perque després acabi al forn dins d'un peix de riu... se m'acudeixen finals molt més feliços per un pata negra...
En primer lloc necessitarem que el nostre peixeter/a ens obri les truites i els hi tregui l'espina i, un cop arribem a casa només haurem de posar els talls de pernil salat a l'interior, tancar-les i posar-les al forn durant 15-20minuts a uns 180-200º. De vegades hi poso uns fruits secs (ametlles, avellanes, pinyons) per sobre però no és imprescindible, jo hi vaig posar una barreja de fruits secs laminats que vaig comprar al mercadona per posar a les amanides però que no faig servir gairebé mai i va quedar prou bé.















Vaig acompanyar-les amb unes patates al forn tallades a rodanxes primes que faig sovint com a acompanyament tant de carn com de peix. Un cop tallades les patates es posen al forn sobre paper de plata o paper de forn (s'enganxa menys) durant uns 15-20 minuts amb sal, pebre i/o herbes aromàtiques i un raig d'oli.
No ho he provat mai al tàper i reescalfat al microones. Si algú s'atreveix...

4 comentaris:

  1. Oh! que fàcil sembla no? i, a més serveix per una cosa ràpida de migdia! així si surto a temps per comprar el peix... el puc fer al migdia de l'endemà... però, ha de ser de riu? i què demanes? truita de riu? i te la netegen no? Berta... me sembla que hauràs de fer classes pràctiques de com anar al mercat!!!!! :-)

    ResponElimina
  2. Ui! ara he vist que expliques el que se li ha de dir al peixeter... jijiji i tu creus que en comptes de paper de plata també servirà l'estri de silicona?

    ResponElimina
  3. Quan vulguis anem a fer una visita al mercat!
    La truita ha de ser de riu, si, no existeix un altre tipus de truita. Les patates poden estar sobre l'estri de silicona, sens dubte!
    Ja m'explicaras com ha sortit!

    ResponElimina
  4. No em deixa publicar des del meu perfil Berta!!!!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...