dijous, 24 de novembre del 2011

Arròs amb verdures a la provençal

Aquesta recepta és la meva contribució a la iniciativa de Blogs contra la fam creada coincidint amb el gran recapte d'aliments que tindrà lloc els propers 25 i 26 de novembre. Es tractava de publicar una recepta amb algún dels productes que es recolliran al recapte d'aliments: pasta, arròs, llaunes de conserva, llegums...
Jo he decidit fer una recepta molt fàcil i ràpida però també sana i nutritiva que feta amb productes de baix cost: arròs amb verdures a la provençal. Es tracta d'un simple arròs amb verdures cuinat a l'estil paella amb un toc d'herbes provençals i orenga.
Per fer-lo he fet servir: arròs, pebrot vermell i verd, ceba, carbassó, pastanaga, espàrrecs verds, una llauna de tomàquet sencer, un litre d'aigua, herbes de provença, orenga, pebre i all. Les quantitats van una mica en funció de les racions volgueu fer, jo he posat una mica de cada cosa.
En primer lloc he posat un rajolí d'oli a la paella i hi he posat la ceba i l'all picat. Quan ja estava una mica cuita he afegit la resta de verdures (tot tallat a quadrets petits) i ho he remenat una mica. Després he posat el tomàquet una mica tallat i hi he afegit les herbes i el pebre i ho he seguit remenant una mica perque s'anés coent. Quan ja ha estat una mica cuit -no cal fer-ho del tot ja que després ho farem bullir tot amb l'arròs- hi he afegit l'arròs (he fet servir arròs llarg vaporitzat) i l'aigua bullint i ho he deixat coure 20 minuts, fins que l'aigua s'ha evaporat


















No cal dir que aquest plat es pot fer amb la verdura que més us agradi i també amb qualsevol tipus d'arròs (només cal tenir en compte el temps de cocció).

4 comentaris:

  1. Una aportació fantàstica, sana i deliciosa!!! m´agrada molt l´arròs així!!!petons

    ResponElimina
  2. T'acabo de descobrir! et segueixo! petons

    ResponElimina
  3. Berta, una proposta gustosa i bona!! Merci per apuntar-te a la campanya!! :)

    ResponElimina
  4. Puc venir a sopar? ;)
    Petons
    Sandra

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...