divendres, 22 de juliol del 2011

Vedella marinada al forn amb patates

De tant en tant apareix per casa una quantitat superior a la normal d'un determinat ingredient, ja sigui per alguna oferta irresistible o per algun obsequi o per la típica collita excessiva d'alguna cosa. El repte està en aconseguir trobar plats nous interessants amb l'ingredient en qüestió com a protagonista i no haver de llençar res!

La setmana passada el repte va agafar forma de 5kgs de carn de vedella argentina que havien sobrat d'una barbacoa estival. La cosa no és tan complicada com en d'altres ocasions (algún dia us explicaré què vaig fer amb 30 ous...), afortunadament la carn es pot congelar perfectament. Pero la idea és, a partir d'aquests trossos de carn intentar fer alguna cosa diferent...

Ahir vaig descongelar el primer tros i, després de donar-hi unes quantes voltes l'he fet de la següent manera:

1. He marinat la carn amb oli, all picat, julivert i pebre vermell durant un parell d'hores a la nevera dins d'una bossa de plàstic (així embrutem menys trastos i la marinada arriba a tots els racons.

2. He posat la carn a una plata de forn i he reservat el líquid en un altre recipient. He precalentat el forn uns 15 minuts a 200º. Hi he posat la carn i al cap d'uns 20min hi he posat per sobre una mica de vi blanc perque tingués una mica de suquet

3. Paral·lelament he fregit unes patatetes i hi he posat una mica del líquid de la marinada i també un bon raig de vinagre i ho he deixat reduïr una mica.

4. He posat les patates a la plata de la carn i ho he tornat a posar una estoneta al forn















Fa bona pinta, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...