diumenge, 13 de novembre del 2011

Sopa minestrone amb galets de nadal

He triat aquesta una sopa per participar a l'edició d'aquest mes de Memòries d'una cuinera. Una vegada més m'he inspirat en una recepta de Chow que em va arribar en una de les recipe of the day que rebo cada dia però hi he fet unes quantes variacions (hi he posat només les verdures que m'agraden i no hi he posat llegum).
Per fer-la necessitarem: una branqueta d'api, un carbassó, una pastanaga, una ceba, un gra d'all, una patata petita i una llauna de tomàquet trossejat. No cal dir que hi podeu posar les verdures que més us agradin o que tingueu per la nevera, crec que la fórmula funciona amb gairebé tot. En primer lloc sofregim totes les verdures tallades a quadradets petits excepte la patata i la llauna de tomàquet. Quan ja estiguin una mica fetes hi aboquem el tomàquet, ho remenem una mica i deixem que es cogui tot durant uns 10 minuts més. A continuació hi posem sal, pebre negre i pebre vermell (jo hi poso una també una mica de pebre vermell picant però això va a gustos...) i un litre d'aigua i deixem que bulli durant uns 30 minuts, fins que les verdures estiguin una mica tendres. Aleshores hi posem la patata també tallada a dauets i fem que segueixi bullint durant uns 15 minuts més i finalment hi posem la pasta. Jo avui hi he posat uns quants galets però s'hi pot posar qualsevol tipus de pasta, només hem de controlar el temps de cocció que necessita. Un cop haguem servit la sopa hi posarem uns encenalls de parmesà per sobre i ja ho tindrem llest per menjar.



Si sou amants del llegum hi podeu posar unes mongetes blanques que faran el plat més complert... Jo personalment prefereixo deixar-la així, com a sopa de verdures lleugereta de primer plat.

2 comentaris:

  1. jo portan la pasta també prefereixo de verduretes només, m´agrada molt. petons!!!

    ResponElimina
  2. Avui és el que em vindria perfecte per dinar!!! Moltíssimes gràcies per participar!!! estic convençuda que aquest mes no passarem pas fred amb tantes sopes!!! ;P petonets

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...