dilluns, 28 de novembre del 2011

Turbot al forn amb patates

Aquesta és una recepta clàssica de peix al forn que vaig fer amb turbot però que es pot fer amb d'altres peixos blancs tipus orada, llobarro, rap...Quan preparo peix al forn, o bé el faig en l'estil clàssic d'aquest turbot (rodaballo en castellà) o bé el faig marinar una mica en suc de llimona tal com vaig fer l'orada al forn amb olivada.
Per començar coem les patates en una paella, com si anessim a fer una truita de patata amb una mica de ceba i all tendre (en tenia uns quants a la nevera). Quan les patates ja estan cuites (si falta una mica no passa res, s'acabaran de fer al forn) les posem en una plata i a sobre hi posem el peix prèviament salat. Ho posem al forn que ja tenim una mica calent i ho deixem a mitja alçada a uns 180º. Aleshores ratllem un parell de tomàquets i hi afegim mig gotet de vi blanc, sal, pebre negre, pebre vermell, julivert i una picada d'ametlles (aquest dia me'n vaig oblidar, i la veritat és que es trobaven a faltar...). Quan el peix porta uns 10 minuts al forn el treiem, li posem aquesta salseta per sobre, el tornem a deixar al forn durant uns 10 minuts més i ja el tindrem preparat.




















Per servir-lo vaig separar els filets del turbot i els vaig acompanyar d'unes quantes patates i ràpidament vam omplir les copes amb un verdejo fresquet, ideal per assaborir aquest plat. Tot i que perd bastant reescalfat al microones, recomano fer-ne una mica més del compte per poder-ne portar una ració al tupper algun dia de la setmana.

I si voleu una altra opció per preparar el Turbot, podeu llegir la recepta de Turbot al forn amb pure de moniato i ceba caramelitzada que tinc també en aquest blog.

2 comentaris:

  1. Mmmm que bó! El turbot és un dels peixos que més ens agrada. Provarem la teva recepta!!

    ResponElimina
  2. Tu saps el que gaudeixo amb aquest plat i les seves patatetes!!! el turbot és tan gustós, que en aquest moment estic babejant!!!quina delícia!!! petonets

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...