diumenge, 25 de setembre del 2011

Mar i muntanya versió thai: curry verd de pollastre i gambes

He arribat per pèls a la iniciativa d'aquest mes de Memòries d'una cuinera que proposa com a tema el mar i muntanya. Després de donar-hi unes quantes voltes he optat per sortir de la cuina més tradicional i fer alguna cosa més exòtica i he decidit afegir pollastre al curry verd de gambes que ja he fet alguna vegada (amb gran èxit, per què no dir-ho...).
És un plat molt fàcil i ràpid de preparar (en mitja horeta ja està llest!), l'única dificultat que podeu tenir és que cal disposar d'alguns productes una mica exòtics que podeu trobar als supermercats orientals: pasta de curry verd, llet de coco i  fulles de llima keffir. La pasta de curry verd que jo faig servir és aquesta:














Es tracta d'un preparat que porta: chile verd, herba llimonera (lemongrass), all, galangal (una mena d'arrel tipus gingebre), llima keffir, comí, llavors de coriandre en pols i cúrcuma. Al supermercat on el vaig comprar venien també els diferents ingredients per separat en una bosseta per tal que fessis la pasteta a casa barrejant-los tots però a mi em va semblar molt més pràctic comprar-ho ja fet (a més dura moltíssim a la nevera).
Per començar he posat un raig d'oli de girasol al wok i quan ha estat calent hi he posat una ceba i un pebrot verd petits tallats a juliana. Mentre s'anaven coent he preparat les gambes: els hi he tret el cap, les he pelat i hi he tret l'intestí (no cal dir que tots els caps han estat congelats esperant a que vingui la fresqueta i em decideixi a fer la primera sopa de peix de la temporada), i he tallat un pit de pollastre a tires. Un cop la ceba i el pebrot estaven una mica cuits hi he posat el pollastre i les gambes, hi he afegit una culleradeta petita de pasta de curry i ho he remenat molt bé, de manera que la pasta impregnés tots els ingredients.

 














Sobre la pasta de curry us haig d'advertir que pica molt, si és la primera vegada que ho feu poseu-hi només una culleradeta de cafè. A continuació hi he posat una llauneta petita de llet de coco (150ml.) i un parell de fulles de llima keffir (al congelador es conserven la mar de bé), ho he deixat bullir a foc baix durant uns 10-15 minuts hi he posat unes fulles fresques de coriandre picades per sobre i ja hem tingut el plat preparat, que he servit amb una mica d'arròs basmati.
















Aquest plat es pot portar al tupper (sempre posant l'arròs a un recipient separat per no quedar-vos sense salseta) però una vegada més jo optaria per menjar-lo a casa acompanyat d'una cervesa oriental ben fresqueta o, si no en trobeu, una cervesa suau tipus Inèdit.

7 comentaris:

  1. Hola Berta! moltíssimes gràcies per participar a Memòries d'una cuinera! aquesta versió tan oriental es molt original!!! molts petonets

    ResponElimina
  2. Oh, quin plat més xulo!! Fa temps que no faig curry, i aquest versió mar i muntanya em sembla genial!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. fa una pinta boníssima!

    espero en candeletes la recepta de la sopa :)

    Noemí

    ResponElimina
  4. Uhmmm!!!
    donde conseguiste el curry verde y las hojas keffir?

    ResponElimina
  5. Judith i Sandra: un plaer haver descobert els vostres reptes (ja he comprat els moniatos!)

    Noemí: la sopeta el primer dia que plogui, ho prometo!

    (dia)nitz: en un super oriental en Nàpols-Consell de Cent. Te compro y te la doy el día de la sidrada?

    ResponElimina
  6. M'encanta la cuina thai, i el curry verd, groc i vermell!!! la probo en breu...!!!
    Salutacions

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...