dilluns, 15 d’octubre del 2012

Pa de pessic de carbassa

Arribo a temps de participar a La recepta del 15 que en aquesta ocasió està dedicada a la carbassa. Ja he fet servir aquest ingredient en algunes receptes publicades al blog com aquesta crema de carbassa o aquest gulash de gall d'indi amb carbassa. Avui he optat per fer alguna cosa dolça i he decidit fer un pa de pessic dolç i esponjós ideal per esmorzar o berenar.
He trobat una recepta molt similar a diversos blogs i a totes es feia èmfasi en la importància de fer servir 300 grams de carbassa pelada i ratllada i respectar exactament la mesura d'ingredients que s'indicava. Així doncs, he seguit la recepta al peu de la lletra fent només un petit canvi per, una vegada més evitar la mantega i fer-lo més saludable.
En primer lloc cal pelar i triturar 300 grams de carbassa. Aquest és el pas més pesadet de tot el procés però si tenim el suplement triturador del túrmix es fa de forma relativament fàcil, tallant la carbassa en trossets prou petits la màquina ja s'encarrega de fer la resta.
A continuació es barregen 4 ous amb 300 grams de sucre amb el suplement batedor del túrmix fins que quedi ben barrejat. En un altre bol es posen 300 gr. de farina tamisada, 12 grams de llevat royal (no hi poseu el sobre sencer, que sembla ser que és massa) i un polsim de canyella en pols. Ara només es tracta d'abocar al bol de la barreja de farina (per aquest ordre) el puré de carbassa, la barreja d'ou i sucre i uns 50ml d'oli de girasol (substituïbles per 100grs. de mantega). Tot això ho anem barrejant poc a poc un amb el batedor del túrmix fins que tingui una textura homogènia i ja ho tenim llest per anar al forn (que ja haurem encès una mica abans).
Abans de posar-lo al forn li he barrejat unes perles de xocolata negra que li dóna un toc diferent que el millora realment i per mi és molt més bo.
Al forn s'hi ha estat durant 50 minuts a 180º només amb la part de baix del forn encesa. Després d'aquest temps ja es pot obrir el forn, mirar si ja està fet i en cas que no estigui fet (farem la prova de l'escuradents per saber-ho) només caldrà tancar-lo de nou i esperar 10 minuts més sense obrir el forn i tornar a posar l'escuradents per veure si ja està fet.




















El resultat és un pa de pessic molt flonjo i gustós, que et permet sorprendre en cada queixalada el teu paladar i el dels teus convidats si és que el vols compartir!!!

7 comentaris:

  1. jijiji, ja veig que t'agraden els pastissos de carbassa!!! ;P té molt bona pinta reina!!! molts petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiiii! M'agrada la carbassa de totes formes! Estic esperant amb candeletes el resum de la recepta del 15!

      Elimina
  2. Jo també tinc ganes de veure el resum, segur que hi ha molts pastissos de carabassa i tots tenen una pinta impressioant... No te'n queda per esmorzar? petons!

    ResponElimina
  3. Molt bo, el teu pa de pessic, Berta. Jo, com tu, turmix per a triturar la carbassa. La resta és bufar i fer ampolles! I el resultat és excel·lent, oi? Petons

    ResponElimina
  4. Mira aquest és el primer pa de pessic que veig de carbassa quina maravella!!! Petons

    ResponElimina
  5. Quina fila tan i tan bona que fa, ideal per començar el dia amb energia!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  6. Molt bona recepta. Amb carabassa!! Tens una sorpresa al meu blog.
    www.cosillasdepasilda.blogspot.com

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...