dissabte, 23 de febrer del 2013

Pastís de te matcha amb lemon curd

Aquest pastís el vaig fer per postres fa un parell de diumenges, un dia que vaig fer un menu japonès amb sushi i fideus yakisoba. Vaig partir de la recepta de coca de iogurt, li vaig posar unes cullerades de te matcha (te verd en pols, el trobareu a qualsevol supermercat oriental) i després el vaig obrir i el vaig farcir de crema de llimona anglesa (lemon curd).
Per començar fem el lemon curd, jo el vaig fer seguint la recepta de Carme de Dulces bocados, un blog ple de coses temptadores i amb unes fotos espectaculars. Per fer-lo posem en un cassó el suc de tres llimones i ratlladura de la pell d'una d'elles (o més, al nostre gust). Afegim 150ml. d'aigua, 2 ous, 2 cullerades de Maizena i 2 cullerades de sucre i ho barregem tot bé. Quan haguem desfet els grumolls de la farina, (no sempre és fàcil) ho posem al foc i ho anem remenant fins que es torni una crema espessa. Ho deixem refredar tapat amb paper film tocant tota la superfície per tal que no s'assequi.
Mentre es refreda la crema fem la coca de iogurt barrejant en un bol els següents ingredients:
1 iogurt natural
2 mesures de iogurt de sucre
3 ous
3 mesures de farina
1 mesura d'oli de girasol
1 sobre de llevat
2 cullerades de te verd matcha

Ho enfornem amb el forn encès només a la base (sense ventilador ni gratinador) durant una mitja hora aproximadament, fins que l'escuradents surti ben net.
Hem de deixar-la refredar, això fa que sigui una recepta que es pugui fer en diferents moments del dia.
Quan el pastís ja està fred l'obrim per la meitat i el farcim amb la crema de llimona i finalment el decorem amb una mica de sucre en pols, que a més de millorar l'estètica, l'endolceix una miqueta.




















El contrast del te amb l'acidesa de la llimona li donava un toc boníssim i molt original. La veritat és que va ser ideal com a postres d'un dinar de total inspiració oriental. Sayounara さようなら  

5 comentaris:

  1. Berta, este pastel me pierde, sobre todo por el té matcha, y es que todo lo que tenga sabor oriental en casa nos gusta. Tomo nota de tu receta.
    Petons i bon diumenge.

    ResponElimina
  2. oh berta! Quina delícia! Tinc pendent provar el te matcha, que diuen que és tan bo. T'ha quedat un pastís boníssim, després d'un japonès... deu entrar sol!! Petons

    ResponElimina
  3. el pastís d'avui el tinc pendent per dos cantons!! no he tastat el té matcha i fa temps que vull fer lemon curd!!! té molt bona pinta. petonets

    ResponElimina
  4. Tiene muy buena pinta, no lo he hecho nunca, pero pensaba quedaría con una tonalidad verdosa.

    Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El color verde lo tenía antes de meterlo en el horno. Tampoco quedó muy verde tal vez no quedó muy verde porque usé azúcar moreno y lo oscurece todo un poco... Si le pones más de dos cucharadas el sabor a té será más intenso. Pruébalo!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...