diumenge, 5 de febrer del 2012

Pastís de formatge amb melmelada de gerds


Quan es tracta de fer postres i pastissos baixos en greixos i colesterol el problema és trobar receptes que no portin molts ous, ni crema de llet, ni mantega ni llet condensada... hi ha moltes limitacions però sempre es poden fer adaptacions que compleixin tots els requisits i que no tinguin res a envejar a les postres més contundents. L'altre dia vaig voler fer un pastís de formatge que reunís aquestes condicions i vaig trobar a directo al paladar una recepta que podríem dir que estava prou a l'alçada (tot i que la vaig readaptar fent servir formatge light i 2 ous enlloc de 3). Aquesta recepta bàsica de pastís de formatge la vaig completar amb una base de galeta i una capa de melmelada de gerds i ja vam tenir un pastís de formatge low fat amb la mateixa pinta (sent molt optimistes i posant-hi una mica d'imaginació...) que el clàssic New York City Cheesecake.
Per començar es fa la base de galeta triturant unes 8 galetes digestive i barrejant-les amb una mica de mantega fosa (molt poca, tipus 30gr.) i una mica d'oli de gira-sol. Aquesta massa de galetes es posa a la base d'un motllo rodó desmuntable i es posa al forn uns 10 minuts a 180º perquè quedi ben ferma. A continuació es barreja una terrina gran de formatge philadelphia (jo el vaig fer servir light), 3 iogurts naturals (en el meu cas 0%), 2 ous, 3 cullerades de farina i 3 cullerades de sucre (a la recepta hi posava 12...). També hi vaig posar una punteta d'una baina de vainilla però no es notava gaire... Aquesta barreja es posa sobre la base de galetes que ja ha passat pel forn 10 minuts i es torna a enfornar tot uns 30 minuts,  fins que l'escuradents surti net (com sempre).
Un cop el pastís està fred es posa una capa de melmelada de gerds per sobre i ja el tenim llest!




















És difícil però es poden trobar fòrmules per poder gaudir de pastissos i postres dolces que tinguin un nivell de calories i greixos acceptable.

9 comentaris:

  1. ummmmmmmmm, boniiiiissim.
    que passis un bon i fred diumenge

    ResponElimina
  2. a casa són els que més agraden!!! ;P petonets

    ResponElimina
  3. Berta quina bona pinta!
    Realment és difícil trobar receptes de dolços que siguin baixes en greixos i calories, però aquesta compleix els requisits! Jo també intento buscar-ne i fer invents amb els edulcorants i substituents de tot el que comporta la perdició de la línia jajaja, un peto bonica.

    ResponElimina
  4. Berta, com es barregen els ingredients? Perdona la meva ignorància, però no en tinc ni idea... Si hi ha cap ordre concret, batre o simplement barrejar... Merci!! Mariló

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mariló!
      Doncs res, vas posant els diferents ingredients pel mateix ordre que he indicat a un vas gran i ho barreges amb el minipímer (com si trituressis un puré) i en un moment ho tens fet!
      Merci per llegir-me!

      Elimina
  5. Berta, que pastel de queso más rico y que pinta tiene. Seguidora tuya ya mismo, te invito a que pases por nuestro blog si tu quieres.
    Bon cap de setmana.
    paprikaenlacocina.blogspot.com

    ResponElimina
  6. Berta!! he trobat el teu blog! jo en vaig un de semblant pel tupper sofis!!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...