divendres, 1 de novembre del 2013

Uns panellets diferents III

Un any més hem tornat a respondre a la cita anual de creació i producció de panellets diferents i imaginatius. Cada vegada és més difícil no repetir fórmules ni ingredients però ens en sortim i crec que el resultat ha estat prou satisfactori.
El procés d'elaboració de la base ha estat el mateix de sempre: 1kg d'ametlla mòlta, 1/2 kg de sucre i una patateta bullida que ajudi a lligar-ho tot. Un cop feta la massa la dividim en 6 boles, corresponents a cadascún dels gustos que farem. En aquesta ocasió:

1. Mel, mató i pinyons. Només un rajolí de mel i un parell de cullerades soperes de mató són suficients per fer uns panellets molt suaus i gustosos. Els pinyons els hem barrejat amb la massa tot i que també podeu optar per enganxar-los per fora amb l'ajuda d'un rovell d'ou.
2. Plàtan i llima. Una barreja de gustos inspirada en Ferran Adrià i que ja vaig preparar: Plàtan a la llima. Amb el suc de mitja llima i ratlladura de dos llimes i mig plàtan madur aixafat aconseguim una massa de textura ideal i un gran sabor.
3. Festuc i cardamom. Uns quants festucs triturats i un parell de llavors de cardamom en pols, tot barrejat per fer uns panellets d'inspiració àrab. A la part superior de la massa hi he col·locat un festuc senser per qüestions decoratives.
4. Carbassa i llavor de carbassa. Barregem la polpa cuita dun tros de carbassa amb la massa i hi afegim unes quantes llavors de carbassa fregides i salades. Contrast interessant dolç-salat...
5. Xocolata blanca i lacasitos. Aquesta és una concessió a la petita de la casa...
6. Coco ratllat i melmelada de pinya. La idea era combinar aquests dos ingredients per fer una mena de panellet de pinya colada...




















Si voleu idees de més panellets diferents podeu veure'ls aquí i aquí. Ara tenim un any més per anar prenent notes per la propera edició dels panellets diferents! No fallarem!

1 comentari:

  1. aquesta recepta la guardaré per l'any que ve.
    la trobo molt original i bona.
    jo he fet els clàssics de tota la vida.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...