dimecres, 28 de desembre del 2011

Canelons de bacallà i gambes amb salsa de piquillos

Aquests canelons, a part de formar part del sopar de Nadal, són la meva aportació al Memòries d'una cuinera del mes de desembre. Per fer-los he fet una variació de la recepta de pebrots del piquillo farcits que em va donar un amic navarrès canviant els pebrots del piquillo per canelons.
En primer lloc sofregim una ceba gran i un all tallats molt petits i quan ja estan transparents hi posem una dotzena de gambes pelades (que hem passat prèviament per la paella) i el bacallà esqueixat (uns 750grs.) i un got de vi blanc i ho remenem tot bé. A continuació hi posem una cullerada de farina, ho seguim remenant i  hi posem un got de llet per tal que quedi com una pasta per fer croquetes. En aquest punt hem d'anar equilibrant la quantitat de llet i de farina per tal que vagi agafant la consistència adequada: ni massa líquid ni massa pastós. Hi posem una mica de julivert per donar color i ja tindrem el farcit llest.





















Ara només queda bullir les plaques de canelons, farcir-les i anar-les posant a la plata de forn i preparar la salsa de piquillos. Per fer-la passem mitja ceba i 3 pebrots tallats a trossets per la paella i un cop està cuit hi posem un tetra brick de crema de llet, sal, pebre i ho triturem tot. Posem la salsa per sobre dels canelons, ho cobrim tot amb formatge emmental ratllat, ho gratinem i ja ho podem servir!

7 comentaris:

  1. Bertha, me gusta mucho como te han quedado estos canelones. Deben de esta riquísimos.
    Feliz Navidad.
    Besos

    ResponElimina
  2. M'encanten, tenen una pinta boníssima, així sortim dels típics canelons!
    Bon any guapa :)

    ResponElimina
  3. Puc corroborar que van qeudar molt bons, i la foto aquesta tan bona els fa justicia!!

    ResponElimina
  4. M'encanta el bacallà i em sembla una molt bona idea fer-ne canelons!
    Moltíssimes gràcies per participar, que tinguis un molt feliç 2012!
    Petons.

    ResponElimina
  5. Hauríeu de posar la foto de la cara que se'm va quedar quan vaig tastar els super-canalons... I que continuï la festa!
    Pau

    ResponElimina
  6. amb bacallà han de quedar molt bons!!!! moltíssimes gràcies guapa per participar. Molts petonets i bon any

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...