dilluns, 24 d’octubre del 2011

Fideus yakisoba amb gambes

Hi ha un plat de pasta que sempre demano quan vaig al restaurant japonès que vaig aprendre a preparar, com en el cas del pollastre fregit amb pebrots i albergínies, a les classes de la Miho Miyata: els fideus yakisoba.
Aquests fideus normalment es fan amb verdures i una mica de porc però en aquesta ocasió jo els vaig fer amb gambes, i és que es poden fer amb el que ens vingui de gust (pollastre, tires de vedella, gambes, peix blanc...). És un plat molt fàcil de fer, a part de les verdures i les gambes només cal que tinguem 3 ingredients japonesos: salsa de soja, salsa per yakisoba (Red Bull) i uns fideus que es troben fàcilment als supermercats orientals: 

Per començar posem un rajolí d'oli de girasol a un wok o una cassola antiadherent. A continuació hi afegim les verdures tallades a tiretes (en aquest cas pastanaga, ceba, pebrot verd i carbassó), deixem que es coguin una mica a foc fort (uns 10 minutets) i hi posem les gambes pelades (o el que haguem decidit posar-hi). Li donem unes quantes voltes perque es facin les gambes i ja ho tindrem fet.
Tot seguit fem la pasta seguint les instruccions de l'envàs: posem els fideus en una olla amb aigua bullint i els deixem només un parell o tres de minuts, fins que es desenganxin i es quedin els fideus separats. Colem els fideus i els posem al wok on tenim les verdures i tornem a encendre el foc. Ho barregem bé, hi posem la salsa (no sé dir la quantitat exacta, jo en poso fins que els fideus queden una mica marronets) i un rajolinet de salsa de soja i ja estarà llest.

Aquest és un plat que es prepara en menys de 20 minuts i que va ideal per portar al tupper ja que es pot preparar perfectament el dia abans i aguanta molt bé el microones.
Amb aquesta recepta participo al concurs de valira que organitza dolorss de blog de cuina


2 comentaris:

  1. aquesta la he fet per els tuppers del mu marit i per mi quan em quedo a casa, surt molt bona!!! Muaks

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per la teva aportació, una vegada u altra havia de ser la primera :-)
    Pots fer-ne una segona si vols.

    Petons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...