El plat amb moniato que he preparat com a aportació a la recepta del 15 del mes d'octubre és una variació d'una recepta que vaig trobar a una altra web culinària nordamericana que es diu epicurious i que és semblant a chow (ja us en vaig parlar quan vaig fer la crema de tomàquet).
La principal variació que vaig fer de la recepta és la marinada del pollastre, a la qual no hi vaig posar els ingredients que no tenia a l'abast: el pebrot jalapeño, la farigola fresca i el que anomenen allspice que es tradueix en català com a pebre dioic i que resulta ser un tipus de pebre de Jamaica molt aromàtic, condiment habitual de la cuina caribenya.
Així doncs, unes 5 hores abans de començar a cuinar vaig preparar la marinada posant al triturador del minipimer 1 ceba petita, 2 grans d'all, 3 cullerades de vinagre de sidra, 2 cullerades de mel, 1 trosset d'arrel de gingebre, una mica de canyella en pols, un polsim de nou moscada, sal i pebre. Vaig posar el pollastre a una bossa de plàstic, hi vaig abocar el líquid de la marinada i ho vaig guardar a la nevera de manera que tots els trossos de pollastre estiguessin impregnats del líquid.
Al cap d'unes hores vaig preparar els moniatos: els vaig pelar i els vaig tallar a rodanxes d'1 cm aproximadament. En un bol vaig barrejar 2 de cullerades d'oli d'oliva (a la recepta original hi posaven mantega però em va semblar més lleuger i saludable l'oli), 2 cullerades de mel, el suc de mitja llima i un polsim de canyella i vaig abocar-hi les rodanxes de moniato intentant que s'impregnessin bé de la barreja.
Vaig treure el pollastre de la bossa, el vaig posar en una plata i el vaig posar al forn a uns 180º i al costat, en una plata més petita vaig posar-hi els moniatos. Ho vaig deixar coure uns 40 minuts, fins que el pollastre va estar una mica rosset i els moniatos tendres i ho vaig servir amb una mica de sal maldon per sobre els moniatos, que contrastava amb la dolçor del glacejat.
El moniato va quedar espectacular, realment senzill i ràpid amb un resultat sorprenent i molt original. Pel que fa al pollastre, crec que aquesta marinada li donava un gust curiós i prou bo, que potser hagués millorat amb l'allspice i els altres ingredients que no hi vaig poder posar...
Definitivament em quedo amb el moniato, i com que es tractava de cuinar alguna cosa amb aquest ingredient, us convido a preparar-los per acompanyar un pollastre rostit a la manera més tradicional o un xai al forn o qualsevol altra cosa que se us acudeixi!
Realment una recepteta fantàstica! El pollastre molt bo marinat, però el moniato fa venir salivera!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar maca!
Petonets
Sandra
Ostres, quina rapidessa.Recepta del 15 i amb una pinta.....
ResponEliminaAcabo de veure el teu comentari a l'escabeitx de tonyina. Quina il.lusió que hagis fet una recepta meva!!!! Dius que us ha agradat i aixó m'al.legra.
Petonets.
Oh! Amb el que m'agrada el moniato, així glacejats han de ser una temptació!
ResponEliminaPetons!
Bonissim pollastre!! totes les carns glacejades m´encnaten!!!Petons
ResponEliminaUna combinació molt atractiva...
ResponEliminaUna receta muy original.
ResponEliminaMe ha gustado mucho.
Besos
mmmm Berta... que bò ha d'estar!!! Es nota que ho vas treure d'epicurious, que es americana i que jo tambè conec, perque la forma de fer els moniatos recorda als sweet pototoes que és una de les formes de preparar-los al thanksgiving...incloent la mantega...tot i que posar-hi oli és una opció molt mès sana.
ResponEliminaSalutacions