divendres, 28 d’octubre del 2011

Pastís de llimona "Diamant": repte Film & Food

Aquesta entrada d'avui és una mica especial perquè és la primera recepta dolça que poso al blog i també perquè és la meva primera participació als reptes que proposen cada mes les noies de Film & Food. El repte d'aquest mes d'octubre està relacionat amb Halloween i els participants havíem de triar ensurt (elles ens proposaven la recepta) o tracte (nosaltres triàvem una recepta dolça i l’oferíem a un altre blog, en el meu cas a Chocolate, aceite y sal).
Com ja haureu vist els que em seguiu una mica, no acostumo a publicar receptes dolces perquè no en faig gaire sovint, només en ocasions especials. Després de donar-hi algunes voltes vaig decidir preparar un pastís de llimona, el primer que vaig fer, tret del primer llibre de receptes que vaig tenir i que em van regalar quan tenia crec que 14 o 15 anys: El gran libro de la repostería de l'editorial Everest.
Al llibre en diuen Pastel de limón Diamante i per fer-lo necessitem:

75 grs. de mantega
Ratlladura de ½ llimona
100 grs. de sucre
2 ous
½ got de llet
200 grs. de farina
½ bosseta de llevat Royal
Suc d’1 llimona
100 grs. de sucre glas

En primer lloc escalfem el forn a uns 180º i preparem el motlle amb mantega i farina (amb aquestes quantitats farem servir un motlle petit). A continuació barregem la mantega desfeta amb la ratlladura de llimona, el sucre, els ous i la llet. A aquesta barreja hi afegim la farina i el llevat i ho remenem tot bé. Ho posarem al motlle que hem preparat i ho enfornarem durant uns 35-40 minuts a 180º fins que estigui cuit (la prova de l’escuradents és infal·lible).
El desemmotllem i  el deixem refredar. Posem en una cassoleta el suc d’una llimona, una mica d’aigua i 3 cullerades de sucre i ho portem a ebullició. Quan s’hagi refredat el pastís li posem aquesta barreja per sobre amb l’ajut d’un pinzell de silicona. A continuació barregem el sucre glas amb la quantitat de suc de llimona necessària perquè quedi una “pasteta” blanca que estendrem per sobre del pastís. Finalment hi ratllarem una mica més de pell de llimona per sobre i ja el tindrem llest!

És un pastís molt fàcil de fer i molt de gust a llimona, ideal per berenar, espero que us agradi Chocolate, aceite y sal!

9 comentaris:

  1. Fa temps que no en faig un de llimona, m´agraden molt!! bon cap de setmana i castanyada!!! petons

    ResponElimina
  2. Seguro que está delicioso con ese saborcito a limón, ya lo probaré a hacer a ver que tal me sale.
    Un besito y Happy Halloween!!!

    ResponElimina
  3. hummm que ricooo, con lo que me gusta a mi el limón! tu blog también muy rico ;-) me quedo a seguirte! un besazo y feliz halloween!
    Nieves.
    http://igloocooking.blogspot.com

    ResponElimina
  4. M'encanta el gustet de llimona. T'ha quedat un patís genial.
    Salutacions

    ResponElimina
  5. Ohhhh!!!! Ens ha encantat!!! Fa una pinta boníssima!!! Moltes gràcies! :)

    Petons,

    L&C

    ResponElimina
  6. Un primer dolç boníssim per a inaugurar la secció ensucradeta del bloc! M'encanten els pastissos de llimona :)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta que fa aquest pastís!!Enhorabona!

    ResponElimina
  8. Doncs doblements enhorabona!!! pel repte!! i per aquest dolç!! quina bona pinta! t'ha quedat genial.
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Un petó ben fort!

    ResponElimina
  9. con lo que a mí me gusta el limón!
    me gusta mucho tu blog y me quedo a seguirte.

    Petonets!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...