diumenge, 9 d’octubre del 2011

Pollastre marinat al forn amb moniatos glacejats amb mel i canyella


El plat amb moniato que he preparat com a aportació a la recepta del 15 del mes d'octubre és una variació d'una recepta que vaig trobar a una altra web culinària nordamericana que es diu epicurious i que és semblant a chow (ja us en vaig parlar quan vaig fer la crema de tomàquet).
La principal variació que vaig fer de la recepta és la marinada del pollastre, a la qual no hi vaig posar els ingredients que no tenia a l'abast: el pebrot jalapeño, la farigola fresca i el que anomenen allspice que es tradueix en català com a pebre dioic i que resulta ser un tipus de pebre de Jamaica molt aromàtic, condiment habitual de la cuina caribenya.
Així doncs, unes 5 hores abans de començar a cuinar vaig preparar la marinada posant al triturador del minipimer 1 ceba petita, 2 grans d'all, 3 cullerades de vinagre de sidra, 2 cullerades de mel, 1 trosset d'arrel de gingebre, una mica de canyella en pols, un polsim de nou moscada, sal i pebre. Vaig posar el pollastre a una bossa de plàstic, hi vaig abocar el líquid de la marinada i ho vaig guardar a la nevera de manera que tots els trossos de pollastre estiguessin impregnats del líquid.
Al cap d'unes hores vaig preparar els moniatos: els vaig pelar i els vaig tallar a rodanxes d'1 cm aproximadament. En un bol vaig barrejar 2 de cullerades d'oli d'oliva (a la recepta original hi posaven mantega però em va semblar més lleuger i saludable l'oli), 2 cullerades de mel, el suc de mitja llima i un polsim de canyella i vaig abocar-hi les rodanxes de moniato intentant que s'impregnessin bé de la barreja.
Vaig treure el pollastre de la bossa, el vaig posar en una plata i el vaig posar al forn a uns 180º i al costat, en una plata més petita vaig posar-hi els moniatos. Ho vaig deixar coure uns 40 minuts, fins que el pollastre va estar una mica rosset i els moniatos tendres i ho vaig servir amb una mica de sal maldon per sobre els moniatos, que contrastava amb la dolçor del glacejat.

















El moniato va quedar espectacular, realment senzill i ràpid amb un resultat sorprenent i molt original. Pel que fa al pollastre, crec que aquesta marinada li donava un gust curiós i prou bo, que potser hagués millorat amb l'allspice i els altres ingredients que no hi vaig poder posar...
Definitivament em quedo amb el moniato, i com que es tractava de cuinar alguna cosa amb aquest ingredient, us convido a preparar-los per acompanyar un pollastre rostit a la manera més tradicional o un xai al forn o qualsevol altra cosa que se us acudeixi!

7 comentaris:

  1. Realment una recepteta fantàstica! El pollastre molt bo marinat, però el moniato fa venir salivera!
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ostres, quina rapidessa.Recepta del 15 i amb una pinta.....
    Acabo de veure el teu comentari a l'escabeitx de tonyina. Quina il.lusió que hagis fet una recepta meva!!!! Dius que us ha agradat i aixó m'al.legra.
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Oh! Amb el que m'agrada el moniato, així glacejats han de ser una temptació!
    Petons!

    ResponElimina
  4. Bonissim pollastre!! totes les carns glacejades m´encnaten!!!Petons

    ResponElimina
  5. mmmm Berta... que bò ha d'estar!!! Es nota que ho vas treure d'epicurious, que es americana i que jo tambè conec, perque la forma de fer els moniatos recorda als sweet pototoes que és una de les formes de preparar-los al thanksgiving...incloent la mantega...tot i que posar-hi oli és una opció molt mès sana.
    Salutacions

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...