dijous, 6 d’octubre del 2011

Recordant Astúries: Lluç a la sidra

La setmana passada vam encetar una de les ampolles de sidra que vam baixar d'Astúries aquest estiu i encara en quedava mitja ampolla a la nevera que vaig pensar que podria gastar per preparar un lluç. Dit i fet: ahir vaig comprar el lluç i ens el vam menjar per dinar.
Després de remenar una mica per internet vaig decidir fer servir una recepta molt senzilla del llibre Cocina Tradicional Asturiana en 4 Estaciones que vaig comprar a Oviedo just abans de tornar.
En primer lloc vaig tallar un parell de cebes a juliana i les vaig posar a una cassola al foc juntament amb una dent d'all tallada a trossos petitons i mig bitxo (això del bitxo no ho posava a la recepta però hi va donar un toc picantet). Quan ja estava la ceba una mica transparent hi vaig posar tres tomàquets pelats tallats a trossets petits i vaig deixar que es fes tot durant un quart d'hora aproximadament. Mentre el sofregit s'anava fent vaig passar les rodanxes de lluç per farina, les vaig fregir i les vaig anar colocant amb compte per sobre del sofregit. A continuació hi vaig tirar el que quedava de sidra (un quart d'ampolla), vaig apujar el foc un parell de minuts per tal que s'evaporés l'alcohol, ho vaig tapar, ho vaig deixar coure uns 10 minuts i hi vaig posar una mica de julivert per sobre.

Com veieu és un plat molt fàcil de fer i molt ràpid, l'únic problema és trobar sidra a Barcelona (alguna suggerència?). Suposo que si seguim el mateix procediment i enlloc de sidra hi posem vi blanc també quedarà bo...


1 comentari:

  1. Ja està fet: boníssim! Ha triomfat! El tornarem a fer quan tinguem convidats.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...