dilluns, 31 d’octubre del 2011

Uns panellets diferents

Cada any per aquestes dates a casa fem panellets intentant fer combinacions de gustos i formes innovadores i introduint sempre ingredients allunyats dels més tradicionals. Abans reservàvem una mica de pasta per fer uns quants dels més típics (coco, pinyons, codonyat, ametlles...) però des de fa uns anys deixem els tradicionals per les pastisseries i ens centrem en fer noves propostes, que intentem que siguin sempre diferents.
Per fer la base dels panellets fem servir 1 kg d'ametlla molta i 1/2 kg de sucre que barregem amb una patata bullida. Haig de dir que quan avui (després d'haver fet els panellets) he vist al telenotícies un pastisser que deia que l'autèntic panellet no porta patata he pensat que en el fons nosaltres no estem fent autèntics panellets sinó variacions imaginatives d'aquest dolç tradicional.
Un cop hem tingut la base feta l'hem separat en 5 grups (corresponents als 5 gustos que anàvem a preparar):
1. Llimona i llavors de rosella. Hem barrejat a la massa un almívar de llimona resultat de portar a ebullició el suc d'una llimona i unes quantes cullerades de sucre, una mica de ratlladura de llimona i unes quantes llavors de rosella. Hi hem donat forma de mitja lluna
2. Te verd i llavors de sèsam. Hem barrejat a la massa te verd en pols (matcha) i hem posat unes quantes llavors de sèsam per sobre.
3. Xocolata, taronja i Cointreau. Aquest ja ha esdevingut un clàssic: es barreja a la massa cacau en pols (jo he fet servir Valor), ratlladura de mitja taronja i un rajolí de Cointreau
4. Vainilla i xocolata. He separat la massa en 2 parts i a una hi he afegit una culleradeta de cacau en pols i a l'altra mitja baina de vainilla (l'he separat amb un ganivet). Hem fet semicercles i hem anat unint un semicercle de cada color.
5. Compota de pera i canyella. He barrejat la massa amb 1 pera cuita al vapor amb una branca de canyella i triturada (he fet servir la babycook, se li poden donar més utilitats que les papilles infantils...), canyella en pols. Li hem posat un parell de pinyonets per sobre com a decoració.















Per si us serveix com a idea i teniu ganes d'innovar, en altres ocasions havíem fet panellets de Pedro Ximenez i panses, lacasitos, xocolata blanca i melmelada de gerds, pesto, pastanaga i cardamom...
El repte de cada any és pensar nous gustos pels nostres panellets diferents i, si els nostres cunyats de Canet també en fan, el dinar de Tots Sants té un altre alicient!

Podeu veure altres panellets diferents aquí i aquí

5 comentaris:

  1. I tant que són diferents!!! segur que molt bons, jo he fet els tradicionals, cada any he fet els de la patata, aquests any vaig voler canviar i encara que estan molt bons costa més de manipular la massa, preferixo la teva. Només els he fet pinyons, els tradicionals!! Bona i moderna castanyada!!! petons guapi!

    ResponElimina
  2. Avui cuino!!!! una cosa súper senzilla, arròs amb verdures... les que tinc de l'hort de casa! però m'he dit: fora la mandra!!!!

    ResponElimina
  3. Molt bé Anna! Fora la mandra!
    i com ha quedat?

    ResponElimina
  4. segueixo sense veure el botó de "COMPRAR JA", :-P

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...